Reglementen

Baanreglement

In het baanreglement zijn alle zaken m.b.t. tennissen geregeld. Het baanreglement hangt in de kantine op het bord.

 

Kleding

Tenniskleding is verplicht tijdens competitiewedstrijden en toernooien.

 

Schoeisel

Op de gravelbanen zijn tennisschoenen verplicht. De zolen zijn zodanig, dat ze weinig sporen achter laten op de gravelbanen. Op baan 5 en het minibaantje mogen ook sportschoenen worden gedragen.

 

Openstelling banen

U kan de banen gebruiken tot 23.30 uur ’s avonds. Het officiële seizoen loopt  van 1 april tot 31 oktober. Als het weer het toelaat zullen de banen langer open blijven.

 

Sluiting banen

Bij bepaalde weersomstandigheden of bij technisch onderhoud worden de banen afgesloten door middel van een hangslot. Op het verharde tennisveld (baan 5) kan het hele jaar gespeeld worden. Gezien de slechte toestand van deze baan, is dit geheel op eigen risico.

 

Openstelling kantine

Van 1 april tot 1 oktober op de maandag-, dinsdag-, woensdag, donderdag- en vrijdagavond vanaf 19.00 uur. Ieder lid wordt ingedeeld voor kantinedienst. Er wordt dan verwacht dat je de bar/keuken netjes achter laat. Verder is er kantinedienst bij competitie en evenementen. Tijdens de zomervakantie alleen op dinsdag en donderdagavond. 

 

Is er geen kantinedienst dan mag er van de faciliteiten gebruik worden gemaakt. Er kan een consumptie genuttigd, koffie en thee gezet worden tegen betaling. Zie hiervoor de het geldkistje op de schap. Wij rekenen op uw eerlijkheid!

 

Vegen

Na gebruik van de banen moeten ze geveegd worden. De baanbeheerder informeert via het bord naast de kantine-ingang of er eventueel gewalst wordt.

 

Afhangen

Betekent een baan reserveren via het afhangbord. Met je ledenpas kun je de baan en tijd aangeven voor het tijdsbestek dat je wilt claimen. 

De regels betreffende afhangen indien het druk is:

Enkel speelt 30 minuten;

Dubbels spelen 60 minuten.

PS: Voor introducés zijn pasjes beschikbaar in de kantine, zodat er afgehangen kan worden!

 

Introducee

Een niet-lid mag 5x à €5,-geïntroduceerd worden door een lid.

Daarna wordt het niet-lid geacht lid te worden, of niet meer te spelen. 

Wij vertrouwen op uw sportiviteit.

 

Afsluiten tennispark

Als u de laatste bent die speelt, vergeet dan niet bij vertrek de verlichting op de baan te doven. Let erop dat de lampen niet tegelijk aangezet kunnen worden, hier moeten enkele minuten tussen zitten.

Check de lichten in de kantine en vergeet niet zowel de kantinedeur als het toegangshek op slot te doen!


TV Lobith wordt gesponsord door:


Tennisvereniging Lobith    

Tennisbaan & Clubgebouw:

 

Hertog Eduardstraat 1

6915 XS  Lobith

Email: tvlobith1968@gmail.com